Merkure, 17 Tetor 2018 13:21
Vlerëso këtë artikull
(0 votes)

Struktura e Posaçme Kundër Korrupsionit Dhe Krimit Të Organizuar


Si mund të ndërveproni me SPAK?

Çdo qytetar ose biznes që është në dijeni të fakteve ose rrethanave që përbëjnë prova në lidhje me veprat penale të korrupsionit dhe krimit të organizuar, ose në lidhje me çdo vepër penale të kryer nga funksionarët e lartë të shtetit, mund të bëjë kallëzime në Byronë Kombëtare të Hetimit ose Prokurorinë e Posaçme;
Çdo qytetar apo biznes mund të kërkojë nga organet e SPAK informacione në lidhje me kompetencat/përgjegjësitë e SPAK, të shtjelluara më lart në bazë të ligjit “Për të drejtën e informimit” për sa kohë ato nuk cenojnë sekretin e hetimit ose të drejtat e palëve të përfshira në proces.