Merkure, 17 Tetor 2018 13:17
Vlerëso këtë artikull
(0 votes)

Komisioni i Emërimeve në Drejtësi


Misioni

Neni 149/d i Kushtetutës përcakton se misioni i KED është të garantojë që kandidatët për anëtarë të Gjykatës Kushtetuese dhe kandidatët për Inspektor të Lartë të Drejtësisë të kenë cilësi të lartë profesionale dhe standarte të larta morale si dhe të depolitizojë procesin e emërimit të këtyre funksionarëve të rëndësishëm.